Tuesday, July 27, 2021

El Cicle Integral de l'Aigua finalitza a l'agost les obres de sanejament en les grans avingudes

La regidora Elisa Valía destaca que les actuacions es concentren a l'estiu per a generar la menor afectació en la ciutadania i la mobilitat

Les obres en marxa en les avingudes Prevalgut Reig, Peset Aleixandre i Pérez Galdós finalitzaran abans de Falles i solucionen els efectes de l'escàs pendent dels col•lectors de la xarxa de clavegueram de València

EL'Ajuntament de València, a través de la regidoria del Cicle Integral de l'Aigua, finalitzarà durant el mes d'agost tres obres del servei de sanejament que actualment es troben en marxa a la ciutat en tres artèries d'especial rellevància pel trànsit que canalitzen com són les avingudes Prevalgut Reig, Peset Aleixandre i Pérez Galdós. Les actuacions venen a solucionar una de les particularitats de la xarxa de clavegueram lligada a l'orografia de la ciutat, que té a veure amb l'escàs pendent en els col•lectors que produeixen sedimentacions i exigeix un manteniment continu.
La regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía, destaca que “aquestes obres s'han planificat per a intensificar els seus treballs durant l'estiu, ja que en aquests mesos el trànsit rodat és menys intens que durant altres èpoques de l'any i bona part dels habitants sol abandonar la ciutat per a gaudir de les vacances en segones residències. A més, aquest any de manera especial, garantim que les principals obres queden concloses amb anterioritat a la celebració de Falles, que per la pandèmia se celebrarà a principis del mes de setembre”.
Per a Vàlía, “des de l'Ajuntament som conscients que aquestes obres, en llocs tan sensibles per a la mobilitat interior a la ciutat i que vertebren gran part dels moviments en la capital, generen una afectació important per a les veïnes i veïns, però hem de realitzar-les de manera obligatòria per a millorar un dels serveis essencials de la ciutat, com és el sanejament. És per aqueixa dualitat que treballem de forma planificada i coordinada per a garantir que les intervencions impliquen els menors perjudicis possibles i que es realitzen en els moments de l'any més oportuns”.
La xarxa de clavegueram de València, per les característiques de l'orografia, tenen un escàs pendent i gran diàmetre, per la qual cosa es produeixen sedimentacions en els col•lectors. La regidora explica “que aquestes obres de manteniment, com les que s'estan realitzant en grans vies de la ciutat, són un dels eixos importants d'actuació de la regidoria del Cicle Integral de l'Aigua a València, intervencions de caràcter estratègic, molt localitzades que compten amb un pressupost reduït però que alhora són molt efectives per a la nostra xarxa”.
Vàlía sosté que “aquestes actuacions essencials contribueixen a resoldre els problemes de la falta de pendent i contrapendiente de la xarxa, vigilar els col•lectors per a un correcte funcionament i que puguen estar en perfectes condicions en moments clau, com són els episodis de pluges”.
D'aquesta tipologia d'intervencions en la xarxa de sanejament, el Cicle Integral de l'Aigua té en marxa actualment l'obra en l'avinguda Prevalgut Reig, en concret entre els números 161 i 157, en el qual s'està executant la renovació de 110 metres de col•lectors per a millorar la falta d'arracada dels actuals vials i corregir trencaments i dislocacions en la canonada, treballs que finalitzaran aquesta mateixa setmana.
Les obres en l'avinguda Peset Aleixandre, entre els carrers Pare Damián i Pare Tena, substitueixen el col•lector de 200 metres de longitud. A més de que l'actual col•lector manca de pendent, la seua antiga connexió a la séquia de Petra provoca baixes velocitats i gran sedimentació, i en episodis de pluja amb intensitat baixa-mitjana es produeixen col•lapses en aquest punt de la xarxa. Aquesta intervenció, que a més es completarà amb la construcció de 9 pous d'inspecció, es preveu que estiga finalitzada la primera setmana d'agost.
A més, també s'està actuant en la renovació d'un tram del col•lector entre el carrer Alcalde Albors i l'avinguda Pérez Galdós, en un col•lector de formigó que discorre pel centre de la calçada. En el seu últim tram té una forta contrapendent que facilita la formació de llots i fangs amb la consegüent retenció d'aigües, filtracions a l'exterior i males olors. Unes obres que es van iniciar a mitjan juliol i que preveuen la seua finalització a mitjan mes d'agost.
Aquestes tres obres se sumen a unes altres que també s'estan executant aquest estiu, abans de la celebració de les Falles, en la xarxa de sanejament com són les del Pont de les Flors, la rotonda partida de Manuel Sanchis Guarner o l'avinguda Cardenal Benlloch. En els últims 3 anys la inversió en l'àrea de sanejament ha ascendit a un total de 15,7 milions d'euros, destacant obres com com la renovació i nous col•lectors arterials en el Cabanyal-Canyamelar amb quasi 2,5 milions d'euros, les obres de desconnexió d'abocaments d'aigües residuals a séquies en diversos punts de la ciutat amb més de 2,3 milions d'euros o els 4,2 milions d'euros d'inversió per a la solució del sanejament municipal en nuclis d'habitatges consolidats en sòls no urbanitzables a Castellar-L’Oliveral. En aquest apartat també destaquen els més de 900.000 euros dels treballs de redacció de projectes constructius de sis depòsits de tempestes en diferents punts de la ciutat, en execució en l'actualitat.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

PSPV L'EixamplePSPV L'Eixample